zondag 12 juli 2015

Pam Emmerik & finissage IN DE ONTREDDERING


v.l.n.r. Jenny Ymker, Floor Kortbeek, Peter Jordaan, Stijn Peeters, Bernard Verhoeven, Henk Visser.
 
Projectruimte circa...dit Arnhem i.s.m. DVVJ
IN DE ONTREDDERING DE KALMTE BEWAREN
37 antwoorden op Vincent van Gogh’s laatste nooit verstuurde brief en niet afgemaakte schilderij 


Vandaag zondag 12 juli is de laatste dag van de expositie In de ontreddering de kalmte bewaren bij circa..dit in Arnhem. De tentoonstelling wordt afgesloten met een FINISSAGE. 

Vanaf 15.00 u zullen aantal korte lezingen, -zogenaamde Shorts,- van ongeveer 5 minuten worden gehouden over de nalatenschap van Vincent van Gogh. Deelnemers Shorts: Angeline Bremer (Kröller-Müller Museum), Gilles Frenken (filmmaker & beeldend kunstenaar), Peter du Gardijn (dichter), Lieneke Hulshof (Mister Motley), Jan Meijering (beeldend kunstenaar & freelance schrijver Laetare) en Rinke Nijburg (beeldend kunstenaar). 

Afgelopen weekend werden we opgeschrikt door het verdrietige nieuws dat Pam Emmerik is overleden. Zij is één van de 37 deelnemers aan In de ontreddering de kalmte bewaren. Haar fraaie bijdrage hangt in de expositie. Rinke Nijburg zal zijn short wijden aan Pam's bijdrage aan de tentoonstelling, aan haar leven en werk.

Afgelopen week is er hard gewerkt aan het online zetten van alle 37 brieven en alle kunstwerken uit de tentoonstelling. Ze zijn te vinden op deze blog onder het kopje 37 Letters to Vincent van Gogh: devriendenvanjob.blogspot.nl/p/37-letters-to-vincent 

De Vrienden van Job,
Wout Herfkens & Rinke Nijburg

Projectruimte circa... dit
Weerdjesstraat 8
6811 JE Arnhem 

12 juni t/m 12 juli 2015
vrijdag t/m zondag 12.00 - 17.00 u

circadit.blogspot.nl